Tvillingsjäl – Gary Vaynerchuk

Jag och Gary har levt helt olika liv, men inställningen som vi har är extremt lika. Vi har hellre raka tydliga relationer med människor som är beredda att köra hårt. Istället för att vi slösar tid på formaliteter och egorelaterade onödigheter som egentligen bara stjäl en massa tid och energi från det som är det viktigaste av allt; Målet. Att vinna kriget.

Jag hade påbörjat ett helt annat inlägg som var relaterat till kursplanen, men som det är nu ligger det på is tills jag ändrar mig. Istället vill jag lägga fokus på en snubbe som jag verkligen har börjat lägga allt mer fokus på de senaste dagarna; Gary Vaynerchuk.

10 saker vi har gemensamt som jag vill belysa och som gör honom ännu mer intressant för mig är dessa saker:

 1. Vi har gått vår egen väg och fortsätter att gå den för att det är den enda väg vi kan gå
 2. Vi har båda skapat egna system som bygger på våra individuella principer för att uppnå massor av de mål som vi har satt upp i livet. Mål som bara blir större eller allt mer komplexa. Dessutom har vi inga problem med att tålmodigt jobba mot målen oavsett hur lång tid det tar. Vilket också innebär att vi inte ger upp, vi bara anpassar oss.
 3. Vi har långsiktiga mål som vi har jobbat mot sedan vi var tonåringar
 4. Vi är villiga att stå ut med skit i nuet under längre perioder för att vi vet att kriget, det vi har långsiktigt fokus på, är så mycket viktigare än det som händer just nu
 5. Vi är i slutändan evigt tacksamma för våra liv oavsett hur mörkt saker och ting kan bli eller vara
 6. Vi drivs av vår egen passion + integritet mer än av yttre framgångar, vilket driver så många andra människor till att leva ett liv som de sedan är missnöjda med. Vi letar efter sätt att vara nöjda samtidigt som vi jobbar mot våra personliga framgångar
 7. Vi lever hellre ett liv som vi bestämmer över fullständigt. Hellre än att vi blir rika och får en högre status bara för att det är hjärntvätten som styr tänkandet i väst
 8. Vi är starkt kritiska till skolsystemet vi vuxit upp i. Så pass mycket att det är något vi aldrig glömmer
 9. Vi minns vilket sammanhang vi växte upp i, vart vi kommer ifrån och vart vi började och använder det som bränsle för dit vi ska
 10. Vi vet att inget är garanterat i livet. Och samtidigt vet vi att om vi fortsätter jobba smart och tillämpa våra principer, är det bara en tidsfråga innan vi har nått våra mål

Om någon annan skrev samma sak skulle jag kanske inte tro på dem, men jag skiter i om det låter trovärdigt eller ej. Jag bara uttrycker det jag känner. Att förenkla livet är så sjukt mycket viktigare för mig än att jag ska oroa mig för människors åsikter och det är en ännu sak som vi har gemensamt.

Jag och Gary har levt helt olika liv, men inställningen som vi har är extremt lika. Vi har hellre raka tydliga relationer med människor som är beredda att köra hårt. Istället för att vi slösar tid på formaliteter och egorelaterade onödigheter som egentligen bara stjäl en massa tid och energi från det som är det viktigaste av allt; Målet. Att vinna kriget. Det är det som är så fett! Här är en video där han talar med Jerry som vill satsa på sitt eget företag och som har frågor kring hur han kan gå tillväga.

Mina 2 kommentarer till videon som finns på Youtube:
This meeting has some gems in it that are fucking priceless!! My mind is blowing out of my head. Seriously. Worst thing is that most humans won’t understand the angles Gary is speaking from because they “know better”. This changes everything in a way. Thank you! ❤🙏❤ And GL to Jerry! /Grayz the Hunter

My takeaway is a mix of things Gary said and new ideas that spawned:

 1. Leverage my own limits by involving other people in my projects which in turn adds even more value to them. Something I’ve been procrastinating on. But since this persona (jag syftar på Grayz här) has done it’s part, my real long-term project has begun and ever since I began doing things as myself, things have fallen in place so much faster. Cause I’m me. Be you. Really.
 2. Start with a project as soon as I have an idea that’s good enough and then build/rebuild from there. Act more, think less.
 3. Be myself. This part is actually something I worked on a lot at the tail end of 2014 to early 2017 and now I’m at a place where I don’t give a fuck about what people think I should or should not do. Without going all out kamikaze which is an old graff habit I have when I go “fuck the world” 2pac style. Enjoy life and live it!

Som sagt, det här är min värld och här kan allt hända. Och det här är bara början på den numera officiella berättelsen.
Sinnesro

Hi there! Do you have any thoughts you want to share?