Om Mig

2017:8

Till skillnad från Delar av stora Kudas äventyr som skulle kunna vara delar av ett antal olika böcker är denna sida en lite(?) mer kortfattad(haha) presentation av mig.

Jag är en far till 3 barn. Jag kallar dem Skylanders, Lil Grayz och Stormwinds på nätet. Familjelivet är mer fascinerande än något annat och för mig går det före allt, trots att det samtidigt är den absolut största utmaningen som jag någonsin har upplevt. Med mitt synsätt är utmaningen en stor del av the draw för mig. Ingen utveckling utan utmaning har varit ett gammalt kärt motto.

Språkmässigt talar jag svenska, engelska och Shona (1/2 språk i Zimbabwe). På bloggen använder jag mig fritt av svenska och engelska, så rätt som det är kan ett ord som tangent dyka upp, men jag menar att jag svävar ut i andra tankegångar. A tangent. Jag skulle kunna skippa det, men för mig är det i dagsläget ett viktigt sätt för mig att visa hur jag tänker medan jag skriver. De som inte tål det kan läsa andra bloggar. Enkelt.

Som barn fram till 2015 har jag varit en people pleaser. Det är helt enkelt en människa som varit rädd för att bli övergiven, dömd och varit livrädd för konflikter pga min uppväxt. Jag vet fd. kollegor som inte skulle hålla med om konfliktdelen ahah, men i de fallen kände jag mig tvungen att stå upp för det jag trodde på. In i döden. Integritet är livsviktigt! Skillnaden nu är bara att jag antagligen skulle byta arbetsmiljö ganska omgående om liknande problem uppstod. Live and learn som de säger. Så för att återgå till people pleaser delen då, Kuda! Okej, så när jag började gå på ett 12-stegsprogram 2015, verkligen kunde se mitt medberoende och hur det ledde till ett liv som på många sätt inte var mitt, kände jag mig tvungen att ta tag i skiten. Dessutom hade medberoendet lett till många ohållbara situationer som eskalerade över tid. Sedan dess har jag varit i tillfrisknande och blivit allt bättre på att göra det jag tror på och sagt nej till massor av saker som jag inte längre vill ta del av. Jag kunde göra det innan också, men nu kommer det från en sundare plats. Innan var det egot som styrde fastän jag inte var medveten om det, i väldigt många fall, och det ledde till andra problem fastän jag kände att jag löste saker.

Jag är en mångsysslare och mer nyfiken än de flesta (98% lätt) oavsett vilket sammanhang jag hamnar i. Att ställa feta frågor är så mycket viktigare än att ha de ”rätta” svaren. Bra frågor är tidlösa, rätta svar kan oftast dateras. Några intresseområden: Fader, lärande, filosofi, musik, graffiti (tags och bombing. Jag är inte en konstnär), teater, lärare mot yngre åldrar, skriva (böcker, bloggar, uppsatser, forskning, observationer m.m), rappare, producent (skapa och arrangera musik), gamer (CS 1.6, WoW, CoC), podcaster m.m.

Avslutningsvis vill jag bara säga att jag kämpar för (exv. alla människors rättigheter) saker snarare än emot (diskriminering). Jag låter problemsökarna vara emot medan jag lever loppan i strömmen som leder för. Livet är kort. Lev det fullt ut och prioritera det som är viktigast för dig och dina kära.

Sinnesro